Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Με την παρούσα εκφράζεται η απόλυτη δέσμευση της Διοίκηση της εταιρείας στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης που στοχεύει στην μείωση της σπατάλης τροφίμων, έτσι ώστε να μειώνονται οι δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία του ξενοδοχείου αλλά και ως έμπρακτη απόδειξη ενσυναίσθησης για θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
Η Διοίκηση δεσμεύεται για την συμμόρφωση με τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας και την υιοθέτηση κάθε εφικτής βέλτιστης λύσης για την αξιοποίηση / εναλλακτική διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων, παρακολουθώντας τις ποσότητες που απορρίπτουμε αλλά και προϋπολογίζοντας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα παραγόμενα και προμηθευόμενα τρόφιμα που διαθέτουμε στους πελάτες.
Για την επίτευξη των παραπάνω αντικειμενικών σκοπών εξετάζουμε τις παρακάτω δράσεις για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων:
- Διάθεση οργανικών αποβλήτων για εναλλακτική διαχείριση (κομποστοποίηση / ζωοτροφή)
- Διάθεση πλεονασμάτων για την σίτιση του προσωπικού
- Αποτελεσματικός σχεδιασμός των λειτουργιών ώστε να παράγονται και να διατίθενται μόνο οι ποσότητες τροφίμων που είναι απαραίτητες για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών μας
Με την εφαρμογή των παραπάνω προσδοκούμε μείωση του food waste κατά 10% για τα επόμενα χρόνια.